SAN MARZANO – A paradicsomok Ferrari-ja

SAN MARZANO – A paradicsomok Ferrari-ja

A világ legjobbjának tartott paradicsom, a krémek krémje, a standard, amihez minden paradicsomnak hasonlítania kell.

A megszokott formánál hosszúkásabb, húsosabb és kevesebb magot tartalmaz. Az eredeti San Marzano paradicsomot a Vezúv lábánál, vulkáni talajon termesztik és legfőbb vonzereje az az ízében fellelhető tökéletes harmónia, amit ha egyszer kóstoltunk (érdemes kóstoláskor egy másik paradicsommal összehasonlítani, úgy még nagyobb a különbség), garantáltan nem felejtünk el. Édes, intenzíven paradicsom ízű, enyhén savas, így sokoldalúan felhasználható: tökéletes kiegészítője zsírosabb húsoknak, sajtoknak.

Nem olyan rég még nehezen beszerezhető termékről beszéltünk, ma már szerencsére találni ebből a különlegességből bizonyos delikát boltokban.

Elsőre szembetűnő a magas ára, de gondoljunk bele, hogy amellett, hogy igen szűk területre korlátozódik a termesztése, még terméskorlátozást is alkalmaznak és ha mindez nem lenne elég, a feldolgozás során tovább szűkítik a felhasználható paradicsomok számát, ugyanis egy színminta alapján döntik el, hogy melyik paradicsomok a tökéletesek. Ennek megfelelően bőven akadnak hamisítványok a piacon, úgyhogy körültekintően vásároljunk és keressük az eredtmegjelölés DOP feliratát a konzervdobozokon!

Szerző: | 2020-05-04T14:31:43+00:00 2020, május 4|ÉRDEKESSÉGEK|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..