A világ legjobbjának tartott paradicsom, a krémek krémje, a standard, amihez minden paradicsomnak hasonlítania kell.
A megszokott formánál hosszúkásabb, húsosabb és kevesebb magot tartalmaz. Az eredeti San Marzano paradicsomot a Vezúv lábánál, vulkáni talajon termesztik és legfőbb vonzereje az az ízében fellelhető tökéletes harmónia, amit ha egyszer kóstoltunk (érdemes kóstoláskor egy másik paradicsommal összehasonlítani, úgy még nagyobb a különbség), garantáltan nem felejtünk el. Édes, intenzíven paradicsom ízű, enyhén savas, így sokoldalúan felhasználható: tökéletes kiegészítője zsírosabb húsoknak, sajtoknak.

Nem olyan rég még nehezen beszerezhető termékről beszéltünk, ma már szerencsére találni ebből a különlegességből bizonyos delikát boltokban.
Elsőre szembetűnő a magas ára, de gondoljunk bele, hogy amellett, hogy igen szűk területre korlátozódik a termesztése, még terméskorlátozást is alkalmaznak és ha mindez nem lenne elég, a feldolgozás során tovább szűkítik a felhasználható paradicsomok számát, ugyanis egy színminta alapján döntik el, hogy melyik paradicsomok a tökéletesek. Ennek megfelelően bőven akadnak hamisítványok a piacon, úgyhogy körültekintően vásároljunk és keressük az eredtmegjelölés DOP feliratát a konzervdobozokon!
.
.
Forrás és felhasznált kép:
www.epicurious.com/expert-advice/best-canned-tomatoes-san-marzano-italian-taste-test-article
www.marthastewart.com/7616623/san-marzano-tomatoes-explained
www.pinterest.com
Írj egy hozzászólást