SZALONNA 1×1

SZALONNA 1×1

Mára annyira elterjedt és felkapottá vált a szalonna, hogy gyakorlatilag mindennel összepárosították: létezik szalonnás fagyi, szalonnás rágógumi, szalonnás-juhar szirupos fánk, kandírozott szalonna, szalonnás bonbon a hagyományos szalonnába tekert- és szalonnával töltött húsokon túl.

A szalonna a világon mindenhol nagyon népszerű, de elsősorban angol nyelvterületen. Készítési módja némileg változhat, amit leginkább a vágás módja variálhat: több hasaalja rész jellemző az amerikai változatnál, míg mondjuk a kanadaiak főleg a karajból vágnak.

 

CSOKIS SZALONNA

meglepő, de létezik, elsősorban New Yorkban és Ukrajna egyes részein fogyasztják ezt az édes-sós különlegességet, de hazánkban is van rá példa.

ROBBANÓANYAG: a második világháború alatt az amerikai kormánya arra kérte a háziasszonyokat, hogy a főtt szalonna zsírját tartsák meg, hisz annyi glicerint tartalmaz, hogy a súlyával megegyező mennyiségű robbanóanyag gyártásához is fel tudták használni.

NEMZETKÖZI BACON NAP

Bizony létezik, és Amerikában egész nap szalonnás ételeket készítenek az ünneplésére egészen a reggelitől a vacsoráig a desszertet is beleértve.

KÖLNI: 1920-ban egy párizsi hentes feltalálta a szalonna illatú kölnit. Elegáns üvegbe töltötte esszenciális olajokkal és zöldfűszerekkel.

NAGY-BRITANNIA: a britek 89%-a mondja, hogy a szalonna a reggeli egy kötelező eleme és 90,4%-nál állandó jelleggel megtalálható az éléskamrájukban.

KOKTÉL

újabban még vodka ízesítésére is használják, de van olyan koktél, amit szalonnával ízesítenek egy füstös ízérzet elérése érdekében. Létezik Bacon Bloody Mary és Bacon Martini, amit kandírozott szalonnával díszítenek.

EREDETE: egészen a 3000 évvel ezelőtti Kínáig nyúlik vissza, ahol már akkor főztek és tartósítottak sertés hasaalját.

Szerző: | 2019-05-10T19:14:38+00:00 2019, május 10|ÉRDEKESSÉGEK, SONKA|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..