A főtt tojás semmilyen húsvéti asztalról nem hiányozhat, de miért ne dobhatnánk fel egy kicsit egy-két vagány hozzávalóval? A végeredmény látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
- tojás
- szalonna (pancetta)
- fokhagyma
- spárga
- majonéz
- görög joghurt
- mustár
- kéksajt (gorgonzola)
- só
- bors
- fokhagymapor
- füstölt paprika
- snidling
- olívaolaj

Elkészítése:
1. Locsoljuk meg olívaolajjal a fokhagyma gerezdeket és alufóliába csomagolva süssük 180 C-os sütőben 45-60 percig, majd hagyjuk kihűlni és pucoljuk meg a héjától. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.
2. Főzzük meg a tojásokat és tegyük félre ezt is hűlni.
3. Közben süssük ki a kockázott szalonnánk zsírját. Ha kész, itassuk le a szalonnán maradt fölösleges zsírt. Abból pedig, ami kisült belőle tegyünk egy kanállal egy serpenyőbe és a megtisztított spárgát dobjuk rá. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma porral és így süssük 5 percig.
4. Ha a tojások kihűltek, vágjunk le egy vékony szeletet az aljából, hogy meg tudjanak majd állni. Illetve skalpoljuk is meg, hogy a tojássárgáját óvatosan ki tudjuk szedni belőle. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a fehérjét!
5. A kisült, kihűlt szalonnát dobjuk egy cutterbe, hogy apró morzsát kapjunk belőle. Ha kész, tegyük át egy tálba.
6. Tegyük most a tojássárgáját, a majonézt, a joghurtot, a mustárt, sót, borsot és a sült fokhagymát a cutterbe. Öntsünk hozzá 1-2 tk. zsírt abból, ami a szalonnánkból sült ki és kerevjük addig, amíg egy homogén, krémes állagot kapunk.

7. Töltsük a krémünket a tojásfehérjékbe, majd szórjuk meg a tetejét a pirított szalonnánkkal, morzsolt kéksajttal és a frissen vágott snidlinggel. Szúrjunk mindegyikbe egy spárgát (akár felezhetjük is), szórjuk meg a pirospaprikával és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Az eredeti, angol nyelvű receptet és még több fotót itt találtok:
www.howsweeteats.com/2015/04/bacon-blue-deviled-eggs-with-roasted-garlic-and-asparagus/
Írj egy hozzászólást