KÉKSAJTOS RECEPTEK

KÉKSAJTOS RECEPTEK

A kéksajt megosztja az embereket: általában vagy látni sem akarják, vagy minden formában imádják. Ez a cikk most az utóbbiaknak szól, hisz karakteres jellege miatt hiába is írnánk, hogy mértékkel laktózérzékenyek is fogyaszthatják, immunerősítő vagy hogy kifejezetten fogbarát sajt.

Lássunk pár receptet, amit tuti feldob egy kis gorgonzola, roquefort vagy bármilyen kéksajt, amit szerettek.

Mártogatós

Az alábbi recept kiváló mártogatós lehet zöldségekkel, pitával vagy chips-el. Ha több tejföllel készítjük, akkor szendvics alapkrém, ha egy kis ecetet adunk hozzá, akkor saláta öntet.

A gorgonzolát keverjük el tejföllel 1:2 arányban és ízesítsük fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Dolgozhatunk csak egy villával, de ha krémesebbre szeretnénk a krémünket, akkor dobjunk minden összetevőt egy cutter-be vagy botmixerbe.

Salátaöntet

Keverjük össze az alábbi összetevőket:
gorgonzola, tejföl, majonéz, fokhagymapor, fehérbors, Worcester szósz, friss citromlé és friss petrezselyem

Hússal

Összetevők: vékonyra szeletelt steak, pörkölt dió, sült-, kockázott szalonna, gorgonzola, fokhagymás salátaöntet.

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180C-ra és rakjuk be a diót pirulni 8 percre. Közben keverjük át egyszer, majd amikor kész tegyük félre, hogy kihűljön.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a készre sütött steak-et, daraboljuk kockára a szalonnát és morzsoljuk össze a gorgonzolát.
  3. Mossuk meg a salátát és csöpögtessük le majd ha szükséges vágjuk kisebb darabokra.
  4. Keverjük össze a salátát az öntetünkkel, majd szórjuk meg a szalonnával, dióval, gorgonzolával és rakjuk rá a steak szeleteket.

Extra burgonyasaláta

Összetevők: zellerszár, fokhagyma, zöldhagyma, petrezselyem, piros burgonya, rozmaring, gorgonzola, olívaolaj, só, bors, cukor, az öntet: majonéz, citromlé.

Elkészítése:

  1. Melegítsük fel a sütőt 200C-ra, majd süssük a megtisztított, kockára vágott burgonyát némi olívaolajjal meglocsolva 30 percig. Közben egyszer keverjük át a burgonyát.
  2. Közben egy nagy tálban keverjük el először a majonézt a citromlével, fokhagymával, sóval és a borssal. Ezután mehet a tálba minden más összetevő a kéksajt kivételével. Ezt majd a tetejére szórjuk, miután minden mást alaposan összekevertünk a tálban.

 

 

Források és felhasznált képek:
www.twopurplefigs.com/garlic-blue-cheese-dip/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_tribes&utm_
content=tribes&utm_term=837018918_34716928_112287
www.garlicandzest.com/thick-and-chunky-blue-cheese-dressing/
www.rockrecipes.com/steak-bacon-walnut-blue-cheese-caesar-salad/
www.stuckonsweet.com/rosemary-garlic-potato-salad-crumbled-blue-cheese/
thesimpleparent.com/homemade-blue-cheese-dressing/
thekittchen.com/the-best-blue-cheese-dressing/

Kiemelt kép:
www.justalittlebitofbacon.com/blue-cheese-dressing/

Szerző: | 2020-05-01T22:20:03+00:00 2020, április 5|ÉRDEKESSÉGEK, RECEPT|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..