MEDITERRÁN VENDÉGVÁRÓK

MEDITERRÁN VENDÉGVÁRÓK

Finom, egészséges és látványos ötletek a sokat dícsért mediterrán alapanyagok felhasználásával. Az egyszerű vacsorától a kreatív party food-ig néhány recept, amit érdemes kipróbálni.

Legyezős töltött burgonya

Elkészítési idő: 10 perc+ 35 perc sütés

Összetevők: 8 szelet serrano, 8 közepes burgonya, 300g tejföl, 20db egész mogyoró, snidling, olívaolaj, só, chili pehely

Elkészítése: törjük nagyobb darabokra a mogyorót és pirítsuk meg kissé egy serpenyőben. Ha kihűlt, keverjük össze a tejföllel, egy kevés olívaolajjal (vagy mogyoró olajjal), a snidlinggel és a chili pehellyel.

A burgonyát alaposan tisztítsuk meg és süssük egészben a sütőben 220 °C-on 35 percig. Ha kész, hosszában felezzük el és egy kanállal szedjünk ki a belsejéből, hogy legyen hely a töltelékünknek.

Tálaláskor minden burgonya mellé rakjunk legyező szerűen egy-egy szelet serrano-t.

Serrano tölcsérek

Elkészítési idő: 20 perc + 35 perc főzés

Összetevők: 6 szelet serrano, 2 kanál paradicsom szósz, 125g lencse, 8 adag friss kecskesajt, 30g dió, fél citrom, 175g rizs, 15 db kapribogyó, 1 mogyoróhagyma, 50g aszalt sárgabarack, 4ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, só, bors

Elkészítése: vágjuk ketté a serrano szeleteket hosszában, majd tegyük félre.

Főzzük meg a rizst 10 perc alatt, majd csepegtessük le, ha maradt rajta fölösleges víz és adjuk hozzá a paradicsom szószt, az olaj 1/3-át, a kapribogyót és a citrom levét.

A lencsét is főzzük 25 percig 4x-es mennyiségű vízben, majd ezt is csepegtessük le és adjuk hozzá 1/3 adag olívaolajat, a balzsamecet felét és az apróra vágott mogyoróhagymát.

Egy tálban keverjük össze a friss kecskesajtot a felaprított sárgabarackkal és adjuk hozzá a maradék olívaolajat és balzsamecetet.

Tálaláskor szedjünk a serrano szeletek közepére a töltelékek valamelyikéből, majd tekerjük össze tölcsér szerűen.

Hidegen tálaljuk!

A franciák sós Tiramisu-ja

Elkészítési idő: 15 perc + 2óra pihentetés

Összetevők: főtt sonka, mascarpone, feta, paradicsom, padlizsán, bazsalikom, olívaolaj, méz, grissini

Elkészítése: vágjuk félbe a padlizsánt és tegyük a mikróba sülni 8 percre. Ha kész, szedjük egy tálba a húsát és keverjük össze a mascarponéval és a fetával. Tegyük a hűtőbe 2 órára.

Kockázzuk fel a paradicsomot, majd egy serpenyőbe téve főzzük össze az olajjal, a felaprított bazsalikommal, mézzel, amíg pépes állagot kapunk, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott sonkát.

Kis tálkákba szedjünk először a paradicsomos krémből, majd a sajtos-padlizsános hűtött krémből. Grissini-vel tálaljuk.

Forrás és kiemelt kép:

http://madame.lefigaro.fr/recettes/tiramisu-jambon-tomates-aubergines-250413-380100
http://madame.lefigaro.fr/recettes/eventail-de-jambon-consorcio-serrano-pommes-de-terre-farcies-noisette-240212-219369
http://madame.lefigaro.fr/recettes/cornets-de-jambon-consorcio-serrano-tapas-020807-198044

Szerző: | 2019-03-18T17:05:09+00:00 2019, március 18|RECEPT|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..