Még tart a spárga szezon, dobjuk fel egy kis iberico sonkával vagy parmezánnal az alábbi receptek alapján! 🙂

IBERICO SONKÁS spárgatekercsek:
Hozzávalók:
1 csomag spárga, 2 fokhagyma, 8 szelet iberico sonka, olívaolaj, reszelt parmezán
Elkészítése:
A spárgákat mossuk meg, majd vágjuk le a végüket, ahol fás. Vágjuk össze a fokhagymát.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd dobjuk bele a fokhagymát és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a spárgát és pár percig süssük együtt őket, majd sózzuk meg és vegyük is le tűzről.
Tekerjük vékonyra vágott ibérico sonkákba a spárgákat a kép alapján és szórjuk meg parmezánnal.
Eredeti spanyol nyelvű recept: https://www.elle.com/es/living/buscador-recetas/a790508/rollitos-de-jamon-iberico-con-esparragos/?fbclid=IwAR1Rg_Sp-naFLf1W67XE1i4D0XCae3dQ3KzS1DPv8_V24JPV_0vQCrYGmjw

PARMEZÁNOS, mandulás, spárgás Clafoutis:
Hozzávalók:
50g zöld spárga, 80g reszelt parmezán, 50g szeletelt mandula, 50cl tejszín, 3 tojás, só, bors.
Elkészítése:
Mossuk meg a spárgákat, a végeit most is vágjuk le, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 8 percig.
Ez idő alatt pirítsuk aranybarnára a mandulát egy zsiradék nélküli serpenyőben és egy tálban üssük fel és verjük is fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt, majd sózzuk (vigyázat a parmezán sós!), borsozzuk ízlés szerint.
A megfőtt spárgákat rakjuk hideg (még jobb, ha jeges) vízbe, majd csepegtessük le és töröljük is szárazra egy papírtörlővel. Vágjuk 3-4cm hosszú darabokra és rakjuk egy tepsibe.
Végül öntsük rá a tojásos masszánkat és süssük 20-25 percig 180C-on.
Melegen tálaljuk.
Eredeti francia nyelvű recept: http://madame.lefigaro.fr/recettes/clafoutis-sale-asperges-vertes-amandes-parmesan-120412-228401
Felhasznált képek:
https://www.elle.com/es/living/buscador-recetas/a790508/rollitos-de-jamon-iberico-con-esparragos/?fbclid=IwAR1Rg_Sp-naFLf1W67XE1i4D0XCae3dQ3KzS1DPv8_V24JPV_0vQCrYGmjw
http://madame.lefigaro.fr/recettes/clafoutis-sale-asperges-vertes-amandes-parmesan-120412-228401
Írj egy hozzászólást