SZEDRES, PEKÁNDIÓS SÜLT BRIE

SZEDRES, PEKÁNDIÓS SÜLT BRIE

A Brie sütésre kiválóan alkalmas, nekünk csak azt kell eldöntenünk, hogy mivel párosítsuk és hogy fűszerezzük az alkalomhoz illően. Alább mutatunk nektek egy jól bevált téli verziót Maryanne Cabrera szilveszteri ötleteiből.

Hozzávalók:

  • 2x250g brie
  • 350g szeder
  • 1 gránátalma magja
  • 115g pekándió
  • Kakukkfű
  • ½ ek vaj

Fűszerek:

  • Barna cukor
  • Cayenne bors
  • Fahéj
  • Vanília kivonat

Az öntethez:

  • 1ek méz
  • 1ek citromlé
  • 2tk juharszirup

Elkészítése:

Vágjuk le a Brie-k tetejét és halmozzuk rá a szedret, a gránátalma magot, a pekándiót, a kakukkfüvet és az olvasztott vajat.

Fűszerezük a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint.

Tegyük 180C-os sütőbe és süssük kb 15 percig, hogy az egész sajtunk megolvadjon.

Közben keverjük el a mézet a citromlével és a juharsziruppal.

Amikor a sajt elkészült, pihentessük egy pár percig, majd öntsük rá az édesített citromlevet és már tálalhatjuk is.

 

Forrás és kép: MARYANNE CABRERA: 31 New Year’s Eve appetizers

Szerző: | 2019-02-19T13:55:17+00:00 2018, december 28|RECEPT|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..