Jó hírünk van a kéksajtok rajongóinak! Annyi pozitív hatása van a szervezetünkre, hogy elő kéne írni a fogyasztását! 🙂
1, Tanulmányok kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak kéksajtot, alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata szemben azokkal, akiknek az étkezéséből ez a sajt hiányzik. A kéksajt segít csökkenteni a koleszterinszintet, és megakadályozza az artériák gyulladását és a véralvadást az erekben.
2, A kéksajt gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik: fogyasztása elősegíti az ízületi gyulladások csökkenését és enyhíti az ízületi fájdalmakat.

3, Kiváló kalcium- és foszfor forrás, amely fontos a csontok egészségé 30g kéksajt körülbelül 150 mg kalciumot tartalmaz!
4, A kéksajtban található tápanyagok hozzájárulnak az emlékezet javításához és a memóriaproblémák leküzdéséhez.

5, A kéksajt tejfehérjét tartalmaz, tehát mindazok, akik nem tudnak tejet inni laktóz (tejcukor) intolerancia miatt, a kéksajttal bevihetik a szükséges fehérjét.
6, A kéksajt fogbarát! A nagy mennyiségű kalcium jelenléte kedvez a fogaknak, így fogyasztása segít megelőzni és leküzdeni a lepedéket és a fogszuvasodást.

.
7, A kéksajt immunerősítő is: számos alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek szerveztünk számára elengedhetetlenek. Ilyen az A- és D-vitaminok, a kálium, a nátrium és a cink.
8, Hasznos még a narancsbőrrel szemben is, hisz megakadályozza a zsírok felhalmozódását cellulóz formájában.
.
Recept ötleteinkért kattintsatok ide.
.
Források és képek:
www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-blue-cheese/
pinterest.com
Kiemelt kép: nationalpost.com/health/from-feta-to-american-slices-a-ranking-of-cheeses-by-healthfulness
Írj egy hozzászólást