HOGYAN TÁROLJUK A CSONTOS SONKÁT?

HOGYAN TÁROLJUK A CSONTOS SONKÁT?

Ha eddig nem kezdtük meg és még eltarthat egy ideig, hogy megvágjuk a sonkát, a következő dolgokra érdemes figyelni:

  • Fedjük le pamut anyaggal
  • Száraz, jól szellőztetett helyet keressünk, ahol lógatva, vagy egy speciális állványba (jamonero) rakva tárolhatjuk.
  • Az ideális hőfok 15 C. Ha túl meleg van, a sonkát védő zsír réteg elkezd leolvadni és nagyon gyorsan kiszárad.
  • Ha megvágjuk, kezdjük a legkeskenyebb résszel, mert ez keményedik meg először. A vágott felületet mindig fedjük le fóliával vagy a levágott zsír rétegből fektessünk vissza rá valamennyit. Amikor újra vágnánk belőle ellenőrizzük, hogy nem érte-e túl sok levegő a felületét. Ha így történt, az első réteget ne tálaljuk fel.

A csontozott sonkát minden esetben hűtőben tároljuk jól lefóliázva.

 

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/JamonBlazquez/photos/a.283864258358144/2266945136716703/?type=3&theater
Felhasznált irodalom: https://www.jamon.com/slice-and-store.html

 

Szerző: | 2019-07-18T15:53:24+00:00 2019, július 18|ÉRDEKESSÉGEK, SONKA|0 hozzászólás

Írj egy hozzászólást

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..